ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпропетровську СБУ попередила кілька диверсій і терактів

У п'ятницю співробітники служби затримали чотирьох зловмисників, які діяли за завданням ЛНР

У Дніпропетровську СБУ попередила кілька диверсій і терактів
Архивное фото
Фото: www.facebook.com/markian.lubkivsky

Служба безпеки України здійснила багатоетапну спецоперацію, під час якої запобігла диверсії, терактам і політичним вбивствам у Дніпропетровській області за завданням ватажків "ЛНР". Про це повжідомляє "Уніан" з посиланням на прес-центр СБУ.

У повідомленні сказано, що 29 травня в Дніпропетровську СБУ затримала чотирьох зловмисників, які готували фізичну розправу над волонтерами та членами добровольчих батальйонів. У них вилучено вогнепальну зброю і бойові гранати.

Встановлено, що терористичну групу очолював 39-річний співробітник однієї з приватних охоронних структур Дніпропетровська з позивним "Мауглі". Серед інших затриманих зловмисників - члени "Союзу радянських офіцерів" - ветеран спецпризначення і керівник федерації карате. Зв'язковим з ватажками терористичної організації "ЛНР" був 23-річний бойовик, який брав участь у незаконних збройних формуваннях в Луганській області та був таємно засланий в Дніпропетровськ в лютому ц.р. під виглядом переселенця.

Терористична група отримала від бойовиків на прізвиська "Саїд" і "Остап" список громадських активістів, членів "Правого сектору", добровольчих батальйонів для організації їх фізичного знищення. Також група повинна була здійснити теракти в обласному центрі. Готуючись до злочинів, зловмисники тренувалися на колишньому військовому полігоні.

Під час обшуків у житлі зловмисників правоохоронці вилучили п'ять гранат "РГД-5", вогнепальну зброю та боєприпаси, комп'ютерну техніку з матеріалами, що свідчать про протиправну діяльність затриманих, засоби зв'язку для координації з бойовиками.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії.

Як повідомляли, СБУ раніше заявила, що її співробітники запобігли підриву мосту в Павлограді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram