ГоловнаСуспільствоВійна

Затриманий спецпризначенець закликав солдатів РФ і бойовиків менше стріляти

Капітан Єрофєєв засмучений тим, що з обох сторін вмирають "російські хлопці".

Затриманий спецпризначенець закликав солдатів РФ і бойовиків менше стріляти

Один із затриманих у Луганській області російський спецпризначенець Євген Єрофєєв закликав учасників бойових дій на Донбасі менше стріляти.

Про це він заявив в інтерв'ю російському виданню "Новая газета".

"Укотре хочу закликати обидві сторони, які перебувають на позиціях, хоча б менше стріляти. Щоб менше було поранених. І ніби з Божою допомогою прийдемо до миру, будемо менше стріляти, більш гуманно ставитися до полонених", - сказав Єрофєєв.

Капітан російських Збройних сил наголосив, що всі, хто бореться, вірять, що воюють за праве діло. "А насправді в підсумку російські православні хлопці вмирають, отримують каліцтва, лежать у госпіталі", - сказав він.

У свою чергу сержант Олександр Александров розповів про свою розмову з консулом РФ.

"Приходив консул. Цікавився станом здоров'я. Все нормально. Всього досить. Питав я про своє несподіване звільнення. Він ніяк не зміг прокоментувати це. Сказав, що уточнить [у Міністерстві оборони РФ]. З приводу обміну [сказав], що ведуться переговори. І поки ми перебуваємо під слідством, про жоден обмін не може йтися. Сказав, щоб ми не переживали, Росія про нас не забула. Що Росія допомагатиме нам, і навіть якщо нас посадять, це буде ненадовго", - розповів військовий.

Александров також запитав у консула про свій юридичний статус, оскільки, за його словами, "не хотілося б бути терористом". Російський військовий особливо відзначив ставлення до поранених українських солдатів, які перебувають в одному госпіталі з ним.

"Вони повертаються як герої, гідно повертаються. Батьківщина від них не відмовляється, навіть від тих, хто в полоні побував. Дбають про них, намагаються повернути. А в нас так цікаво виходить", - розповів спецпризначенець.

Він також поскаржився, що не може додзвонитися до своїх рідних у Росію.

"Ніколи такого не було, щоб я мамі дзвонив, а вона трубку не брала. З дружиною, коли ще тільки зустрічалися, коли в навчальні відрядження там їздили, завжди можна було додзвонитися, навіть вночі, о другій годині ночі там, завжди знав, що вона візьме трубку. А зараз", - додав Александров.

Нагадаємо, 22 травня Шевченківський райсуд Києва заарештував затриманих "грушників" Александрова і Єрофєєва на 2 місяці. Російська сторона не надала своїм громадянам адвокатів, тому їх захищають українські.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram