ГоловнаСуспільствоВійна

У США оприлюднили доповідь із доказами російського вторгнення

На картах Google знайшли сліди участі РФ в конфлікті на Донбасі

Вашингтонський аналітичний центр Atlantic Council оприлюднив доповідь "Ховаються перед очима: війна Путіна в Україні", що містить докладні геолоцировані докази участі російської армії в конфлікті на сході України, які ґрунтуються на загальнодоступних даних, таких як карти Google.

Таким доказом, наприклад, автори називають використання проти України техніки, яка є на озброєння тільки Росії, наприклад танк Т-72Б3 (на озброєнні в Росії з 2013 року), броньовик КамАЗ-43269 "Дозор" (2009 рік), "Панцир-С1" (2012 рік), "Град" на шасі КамАЗа (2012 рік).

Також у доповіді наголошено на появі в РФ на кордоні з Україною військових таборів, яких не існувало там раніше. Наприклад, Кузьмінський табір за 46 км від кордону став базою для сотень військових транспортних засобів, включаючи танки 5-ї бригади з Улан-Уде, яка раніше базувалася в Сибіру, але яку перемістили до кордону з Україною в жовтні-листопаді 2014 року.

Автори наводять свідчення обстрілів території України російською артилерією через кордон (див. докладніше у статті "В Google Earth знайшли докази обстрілів України з території РФ") та профілі декількох російських військових, які воювали проти України, зокрема загиблих Антона Туманова і Леоніда Кічаткіна (див. докладніше у статті "Таємна війна російського десанту").

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що в альянс має великий обсяг інформації, яка доводить присутність російських військ на Донбасі

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram