ГоловнаСуспільствоВійна

В АПУ підтвердили, що бойовики обстрілюють Горлівку

Мета терористів - максимально зруйнувати там інфраструктуру, щоб виправдати російські "гумконвої"

В АПУ підтвердили, що бойовики обстрілюють Горлівку
Фото: EPA/UPG

Інформація щодо обстрілу бойовиками Горлівки Донецької області підтверджується.

Про це повідомив представник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник в ефірі "5 каналу", передає РБК-Україна.

"Інформація щодо обстрілу бойовиками Горлівки підтверджується. Це не поодинокий випадок, коли ми бачимо цілеспрямовану стрілянину по містах і селах, які вони (бойовики, - ред.) тимчасово контролюють. Це робиться, щоб звинуватити в цьому українських військовослужбовців, що насправді абсолютно не відповідає дійсності. По-друге - їхня мета максимально зруйнувати там інфраструктуру, щоб надалі виправдати так так звані гуманітарні конвої, які надходять з Російської Федерації на тимчасово окуповану територію України", - заявив Мотузяник.

Він також зазначив, що протягом останніх днів ситуація на луганському напрямку загострилася.

"Мабуть, бойовики розглядають цей напрямок як один з найбільш перспективних. Обстріли з боку бойовиків по наших позиціях тривають на цьому напрямку практично на всій лінії зіткнення. Якщо дивитися по карті - це селища Сизе, Золоте, Попасна, Щастя, Станиця Луганська. В основному використовують стрілецьку зброю, гранатомети, зброю, заборонену мінськими домовленостями, зокрема - це 120-міліметрові міномети, також зафіксовано вогонь з танків і зенітних установок", - підкреслив представник АПУ.

Нагадаємо, 26 травня близько 19.00 бойовики ДНР завдали масованого удару з важкої артилерії по житловому кварталу Горлівки, загинули троє людей. Прокуратура кваліфікувала обстріл Горлівки як теракт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram