ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО: на Донбас в'їхала колона військової техніки з Росії

У такий спосіб Росія намагається залякати керівництво України і Заходу

Штаб АТО: на Донбас в'їхала колона військової техніки з Росії
Фото: @roman_primorye

Штаб антитерористичної операції (АТО) заявляє про проникнення в Донецьку область колони наступальної військової техніки з Росії.

Про це сказав головний інспектор з гуманітарного та соціального забезпечення Міністерства оборони Валентин Федичев в ефірі ICTV.

"Можна безпосередньо пов'язати ці дії з введенням (Росією) нового наступального озброєння... з тим, що Росія намагається у такий спосіб вплинути на ухвалення рішень військово-політичним і політичним керівництвом нашої країни", - сказав він.

Міноборони вважає, що відкрите, демонстративне введення в Україну колони наступальної військової техніки, зокрема реактивних систем залпового вогню "Ураган", Росія використовує для залякування керівництва України і країн Заходу.

Крім того, Федичев зазначив, що рішення Верховної Ради заборонити проліт над українською територією російських літаків, що забезпечують угруповання військ Росії в невизнаній Придністровській Молдавській Республіці, змусило російське керівництво діяти агресивно і в поспіху.

Нагадаємо, раніше агентство Reuters сфотографувало біля села Чкалове Ростовської області Росії рух колони російської військової техніки у напрямку до кордону з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram