ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє білорусів затримані під час спроби потрапити в "ЛНР"

Чоловіки хотіли воювати на боці бойовиків за гроші

Двоє білорусів затримані під час спроби потрапити в "ЛНР"
Фото: lugansk-online.info

У Луганській області на блокпосту при виїзді з Лисичанська затримали двох громадян Білорусі, які намагалися пробратися на окуповану територію і хотіли воювати на боці терористів.

Про це повідомляє голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль на своїй сторінці в Фейсбуці.

Затриманими виявилися 37-річний та 34-річний жителі Брестської області. Один - колишній десантник, другий не служив, але числиться в резерві на військовому обліку.

"Нелегально перейшли державний кордон України у Волинській області, а потім через Шацьк, Ковель, Київ і Харків дісталися Луганської області.

Спочатку пояснювали, що хочуть потрапити до окупованого Перевальська до родичів, але потім зізналися, що насправді їхали воювати на боці "ЛНР", конкретно - до Мозгового в Алчевськ. Теж мені - знайшли авторитет! Його навіть "свої" не сприймали, так і грохнули", - написав Москаль.

Він також повідомив що затримані написали зізнання від руки і розповіли все на відео. Чоловіки розповіли, що їхали воювати не з ідеологічних причин, а щоб заробити гроші. При цьому вони не забули взяти з собою військові квитки.

"Це затримання фактично врятувало "заробітчан" від великої дурниці, а може і від смерті. Таких, що воюють на тій стороні за гроші - які вбивають наших хлопців, руйнують інфраструктуру і житло - дуже багато. Ці двоє не встигли зробити нічого такого, тому просто видворимо їх на батьківщину. Нехай з ними розбираються їх силовики", - заявив Москаль.

Нагадаємо, з 1 травня Москаль заборонив автобусне сполучення з "ЛНР". Єдиний діючий на території Луганської області офіційний пункт пропуску - Лисичанськ-Гірське-Золоте-Первомайськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram