ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики перебили магістральний водопровід, що подає воду в Луганськ

З Луганська направили ремонтну бригаду на українську територію

Бойовики перебили магістральний водопровід, що подає воду в Луганськ
Архив
Фото: e-crimea.info

У п'ятницю ввечері Станиця Луганська і довколишні села зазнали потужного обстрілу з артилерії і мінометів, повідомляється на сайті глави Луганської області Геннадія Москаля.

Пошкоджено та зруйновано кілька приватних будинків у Станиці Луганській та в с.Артема. Частина Станиці Луганської залишається без світла і газу. У с.Петрівка певній час був знеструмленим хлібозавод, який забезпечує хлібом весь Станично-Луганський, а також кілька сусідніх районів. Унаслідок прямого влучання снаряда пошкоджено магістральний водопровід, припинилася подача води в Луганськ, а також у два села на підконтрольній Україні території - Артема і Нижньотепле. Унаслідок обстрілу у Станиці Луганській отримав поранення один військовослужбовець.

Москаль виїхав на місце пошкодження магістрального водопроводу біля с.Артема і пообіцяв забезпечити два українські села водою, але заборонив ремонтні роботи з відновлення постачання води в Луганськ.

"Якщо терористи обстрілюють нас з артилерії (забороненої Мінськими угодами), руйнують інфраструктуру і житлові будинки, змушують людей вночі ховатися у підвалах, нехай відновлюють воду, за яку, до речі, не платять ні копійки, власними силами", - заявив він.

Ремонтні бригади з окупованого боку Москаль пообіцяв допустити до місця аварії.

Як повідомляє сепаратистський ресурс "ЛуганскИнформЦентр", залишилися без води частина Кам'янобрідського району та центр Луганська. Ремонтна бригада з Луганська вже веде відновлювальні роботи, їм не заважають. Роботи планують завершити до кінця дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram