ГоловнаСуспільствоВійна

Єрофєєв і Александров підтвердили ОБСЄ, що вони військові РФ

Полонені ГРУшники заявили, що не воювали проти України.

Єрофєєв і Александров підтвердили ОБСЄ, що вони військові РФ

Затримані біля Щастя сержант Олександр Александров і капітан Євген Єрофєєв зізналися ОБСЄ, що вони кадрові військовослужбовці Російської Федерації. Водночас один із них заявив спостерігачам організації, що російські війська не беруть безпосередньої участі в бойових діях.

Про це йдеться у звіті місії за 20 травня.

Спостерігачі відвідали Александрова і Єрофєєва у шпиталі і поспілкувалися з ними без представників України. Під час бесіди один із них заявив, що вчився на військового в Росії, обидва підтвердили, що зараз служать у Збройних силах Російської Федерації.

За їхніми словами, вони перебували біля Щастя в розвідці, під час якої їх затримали українські військові.

І Єрофєєв, і Александров підтвердили, що це не перша їхня ротація в Україні. Водночас один з них "неодноразово наголошував, що російські сили не беруть участі в боях в Україні".

Нагадаємо, дружина Александрова в ефірі російського ТБ заявила, що її чоловік звільнився з армії ще в грудні минулого року. Вона також говорила, що не знала про його перебування в Україні, але СБУ стверджує, що вона не могла цього не знати, оскільки є співробітником кадрового відділу тієї самої військової частини, де служить Александров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram