ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі затримано 80 російських військових, - Порошенко

"Це справжня війна з Росією"

На Донбасі затримано 80 російських військових, - Порошенко
Фото: www.dyvys.in

За останні місяці українські силовики затримали кілька десятків російських військовослужбовців, які брали участь у бойових діях на Донбасі.

Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв'ю ВВС.

При цьому президент назвав конфлікт війною з Росією.

"Говорімо прямо - ми не воюємо із сепаратистами, яких підтримує Росія. Це справжня війна з Росією. Сьогодні захопили двох російських військових, кілька тижнів і місяців тому захопили 20 і 60 відповідно солдатів російських спеціальних підрозділів. Це - черговий потужний доказ", - зазначив Порошенко.

"Я прочитав позавчора в одній газеті, що слова "російські солдати" пишуть у лапках. Приїжджайте в Київ і перевірте самі, що немає підстав писати це в лапках. Це реальні офіцери російських сил спеціального призначення, які приїхали сюди воювати. Ці два російські солдати вбили одного з моїх солдатів", - додав президент.

Він наголосив, що з військовослужбовцями в Україні поводяться відповідно до всіх гуманітарних норм.

"Ми даємо доступ до цих солдатів усім гуманітарним організаціям. До них уже приходили представники ОБСЄ і Червоного Хреста. Які ще докази ми повинні надати Росії, що це їхні солдати, їхні регулярні сили і їхня війна й агресія?" - зазначив Порошенко.

Раніше Порошенко допустив можливість наступу бойовиків на українські позиції влітку. Він також повідомив, що, незважаючи на недовіру до президента РФ Володимира Путіна, він змушений вести з ним переговори, оскільки не вірить у воєнне вирішення конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, 17 травня боєць батальйону "Айдар" Іван Макар повідомив про захоплення в полон двох російських військових. Полонених уже прооперували, зараз вони перебувають у київському військовому госпіталі. Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що затриманих військовослужбовців притягнуть до кримінальної відповідальності, і дав зрозуміти, що про обмін не йдеться.

Тим часом у Тольятті, де розташована база 3-ї бригади ГУР ГШ РФ, пройшов мітинг із вимогою вивести з України російські війська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram