ГоловнаСуспільствоПодії

У Харківській області розслідується 11 проваджень за статтею "фінансування тероризму"

Триває розшук лідера "Оплоту" Євгена Жиліна

У Харківській області зареєстровано і розслідується 11 проваджень за статтею "фінансування тероризму". Про це повідомив прокурор області Юрій Данильченко, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Всього за статтею "фінансування тероризму" у нас було зареєстровано 11 проваджень", - сказав Данильченко в п'ятницю в ефірі телеканалу "ОТБ".

Зокрема, за його словами, наприкінці березня СБУ оголосило про підозру у фінансуванні тероризму лідеру організації "Оплот" Євгену Жиліну. Водночас прокуратура області почала розслідування виведення з легального обігу близько 100 млн грн через фіктивні фірми, афільовані з Жиліним. Зараз ці два провадження об'єднані в одне, а Жиліна оголошено в розшук. Триває низка перевірок фінансово-господарської діяльності суб'єктів-фігурантів схеми конвертації грошових коштів.

Окрім того, в травні затримали харків'янина, який підозрюється у фінансуванні терористів "ЛНР". За даними слідства, чоловік купував телефонні картки та скретч-картки поповнення рахунків мобільного зв'язку, які потім передавав бойовикам. Крім цього, він незаконно оформляв у територіальних органах соцзахисту населення Харківської області документи, які давали можливість терористам знімати в банкоматах нараховані соціальні виплати і відвозити готівку в підконтрольні бойовикам райони Луганської області. Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram