ГоловнаСуспільствоПодії

В Ірпені на газорозподільній станції стався вибух

В Ірпені на газорозподільній станції стався вибух
Фото: Виталий Мирошниченко

В Ірпені Київської області на газорозподільній станції стався вибух.

Про це повідомив начальник прес-служби МВС у Київській області Микола Жукович, інформує УНН.

"Вибух стався близько 17:00 у центрі міста Ірпінь. Факт вибуху в Ірпені кваліфіковано за ч.1. ст. 272 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою). Ми внесли справу в єдиний реєстр досудових розслідувань, але будемо розслідувати. Приїхали комунальники і намагалися щось полагодити. Внаслідок технічних робіт, відпала "заглушка". Коли газ почав сочитися, сталося займання", - розповів Жукович.

За його словами, на місце вибуху приїхала бригада працівників ДСНС, які перекрили подачу газу.

"Горів тільки газ, який виходив з труби, тобто на вулиці. Це була газова труба високого тиску. Коли на тій ділянці газ перекрили, полум'я зникло. Унаслідок інциденту ніхто не постраждав", - повідомив Жукович.

При цьому в "Укртрансгазі" спростували інформацію про аварійну зупинку і пожежу на газорозподільній станції.

"Уся технологічна інфраструктура, яку обслуговує ПАТ "Укртрансгаз", працює в оптимальному технологічному режимі. Природний газ подається на всі газорозподільні станції України, в тому числі в Ірпінь", - повідомляється на офіційному сайті "Укртрансгазу".

Начальник відділу зв'язків зі ЗМІ "Укртрансгазу" Максим Белявський пояснив, що у поширених повідомленнях йдеться про аварійну ситуацію на локальному газорозподільному пункті, який обслуговує регіональне підприємство з газопостачання "Київоблгаз".

"Усі три газорозподільні станції "Укртрансгазу" в місті Ірпінь, через які передається блакитне паливо для подальшого транспортування "Київоблгазом" споживачам, працюють у штатному режимі", - підкреслив він.

Нагадаємо, сьогодні вночі в Одесі стався черговий вибух.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram