ГоловнаСуспільствоВійна

З полону витягли ще трьох військових (оновлено)

Звільнили бійців 13-го мотопіхотного батальйону і 1-ї танкової бригади

Ще трьох військовослужбовців звільнено з полону бойовиків, повідомив у своєму фейсбуці Президент Петро Порошенко.

"Добра звістка. Щойно повідомили, що ще троє наших хлопців з тринадцятого мотопіхотного батальйону і 1-ї танкової бригади звільнені з полону. Слава Україні!" - повідомив Порошенко.

Вранці в четвер група "Інформаційний опір" розкрила імена, обставини полону й оприлюднила фотографії бійців.

Фото: http://sprotyv.info

Дмитра Киричка, Дмитра Мартиненка і Віталія Мишастого полонили в січні на блокпосту під Вуглегірськом, коли російсько-терористичні війська наступали на Дебальцеве. Бойовики напали після потужного мінометного обстрілу. Із сімох українців, які перебували на блокпосту, бойовики двох добили на місці, ще одного вбили вже в полоні, а чотирьох відправили до в'язниці. Одного із цих чотирьох звільнили трохи раніше.

У полоні бійців змушували працювати - розбирати завали Донецького аеропорту, витягувати з-під завалів останки загиблих кіборгів.

До мобілізації один зі звільнених працював кухарем, інші двоє за професією експедитор і художник. У середу їх доправили до Дніпропетровська, звідти вони вирушать у рідну Чернігівську область.

Про обмін цих хлопців домовлявся правозахисник Василь Ковальчук за підтримки дніпропетровського Фонду оборони країни.

Бійців обміняли на трьох сепаратистів.

Нагадаємо, згідно з мінськими домовленостями, сторони конфлікту мають звільнити всіх полонених. Проте після великого обміну 22 лютого, коли було звільнено близько 140 військових, процес зайшов у глухий кут. Відтоді вдалося звільнити лише близько 40 осіб. За оцінками влади, в полоні у бойовиків залишаються близько 400 бійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram