ГоловнаСуспільствоВійна

Міліція затримала двох бойовиків "ДНР" у Маріуполі

Один із затриманих - екс-кандидат у "народні мери" Маріуполя

Міліція затримала двох бойовиків "ДНР" у Маріуполі
Фото: EPA/UPG

Міліція затримала двох бойовиків самопроголошеної "Донецької народної республіки" в Маріуполі Донецької області.

Про це повідомив начальник ГУ МВС Донецької області В'ячеслав Аброськін у Фейсбуці.

"Затримали двох небезпечних злочинців, які довго перебували в розшуку. Обидва - жителі Маріуполя", - написав Аброськін.

Один із затриманих - активіст проросійського руху, 1968 року народження. У квітні-травні минулого року він був одним із кандидатів у "народні мери" Маріуполя. Пов'язаний з "першим міністром оборони ДНР" Ігорем Хакімзяновим. Самого Хакімзянова в травні минулого року затримали бійці "Азова", а у вересні його обміняли на полонених військовослужбовців ЗСУ. Затриманий є двоюрідним братом Олександра Романця на прізвисько "Рома", який є "начальником розвідки" батальйону "Православний Схід" "ДНР".

"Крім того, він підпорядковувався терористові Сергію Пономаренку 1977 року народження, жителю Маріуполя, на прізвисько "Терорист", який є "куратором Маріупольського напрямку ДНР". Із серпня минулого року перебуває в розшуку", - зазначив Аброськін.

Другий затриманий 1982 року народження, перебував у розшуку з минулого року. Він входив до злочинної терористичної групи "Мангуста" бандформування "ДНР" - призвідників заворушень і винуватців трагедії 9 травня минулого року в Маріуполі.

Фото: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin
Нагадаємо, вчора в Харківській області українські прикордонники затримали громадянина Росії, який прямував до "ДНР" для "працевлаштування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram