ГоловнаСуспільствоВійна

Уночі бойовики 42 рази порушили режим припинення вогню

Терористи знову почали обстрілювати населені пункти

Уночі бойовики 42 рази порушили режим припинення вогню
Фото: EPA/UPG

Увечері 5 травня ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі знову загострилася.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Зокрема із 18:00 до опівночі бойовики 42 рази порушили режим дотримання припинення вогню, при цьому застосовуючи важку артилерію.

У Донецькій області терористи тричі обстрілювали позиції сил АТО з артилерії калібру 152 мм неподалік Авдіївки і двічі в районі Широкиного.

"По наших позиціях поблизу селища Широкине ворог також двічі застосовував артилерію калібру 122 мм. З такого самого озброєння зловмисники вели вогонь по опорних пунктах поблизу населених пунктів Опитне і Водяне", - йдеться в повідомленні.

Зі 120-міліметрових мінометів бойовики обстрілювали позиції українських військ у районі населених пунктів Опитне, Північне, Гранітне, Широкине і Піски, а поблизу Кірового відкривали вогонь із танка, мінометів і стрілецької зброї.

У Луганській області бойовики найбільш інтенсивно обстрілювали позиції сил АТО в районі Станиці Луганської - із зенітної установки, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї.

У штабі АТО також повідомили, що терористи знову почали обстрілювати населені пункти. Зокрема із 22:30 до 22:50 з мінометів обстріляли східні околиці населеного пункту Чермалик, а з 23:00 до 23:30 терористи випустили 10 мін із 82-міліметрового міномета в напрямку Ленінського.

Також військові зафіксували на півдні Донецької області прольоти 12 безпілотників супротивника.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики 18 разів порушили режим тиші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram