ГоловнаСуспільствоВійна

Захарченко пообіцяв провести парад 9 травня навіть під обстрілом

Лідер сепаратистів збирається запросити на парад представників ОБСЄ

Захарченко пообіцяв провести парад 9 травня навіть під обстрілом
Фото: EPA/UPG

Глава самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Захарченко пообіцяв не скасовувати військовий парад у Донецьку 9 травня, незважаючи на можливі обстріли.

"Парад буде за будь-якої погоди, навіть у разі спроби обстрілів Донецька. Навіть, незважаючи на протести київської влади, там будуть усі види техніки: артилерія і танки, усі роди і види військ", - сказав він журналістам, цитує його слова РИА Новости.

Він додав, що не виключає обстрілів у день святкування Дня Перемоги, тому збирається запросити на парад представників ОБСЄ. "Обстріли цього дня, швидше за все, будуть, тому ми запросимо на парад ОБСЄ", - зазначив Захарченко.

Як повідомлялося, 2 травня у центрі Донецька минула репетиція параду Перемоги. Повідомлялося, що військові "Міноборони ДНР" відточували навички проходження маршем по центральній вулиці міста. Репетиція тривала без військової техніки.

Нагадаємо, раніше ОБСЄ зазначала, що "військові паради" бойовиків на окупованому Донбасі розцінюватимуться як чергове порушення Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram