ГоловнаСуспільствоВійна

Журналістка влаштувала україномовне опитування в центрі Донецька

Яким бачать майбутнє Донбасу місцеві жителі?

Одеська журналістка Валерія Івашкіна провела в окупованому Донецьку опитування місцевих жителів.

На одній з центральних площ міста під час рок-концерту, влаштованого "владою ДНР", дівчина запитувала донеччан, яким вони бачать майбутнє свого міста. Показово, що опитування проводилося українською мовою. Відео опитування журналістка виклала на своєму каналі в Youtube.

"Чого хочуть в Донецьку? Помиритися з Україною, здобути незалежність чи приєднатися до Росії? Особисті враження не викликають довіри - людина завжди ретранслює думки, виходячи зі своїх очікувань і переконань. Моніторинги в ЗМІ - тим паче: на українських каналах усі опитувані - за Україну, на російських - усі її ненавидять. Я вирішила перевірити, які справи насправді. Для цього провела опитування і записала все одним файлом - це виключає маніпуляції з нарізкою "потрібних" думок, які звичайно застосовуються на ТБ. А щоб додати родзинки, опитування проводила... українською мовою. Реакція кожного респондента унікальна. Особливо цікаво, як на українську мову реагують ополченці", - написала журналістка у Фейсбуку, зазначивши, що під "час зйомок цього фільму ніхто не постраждав".

Нагадаємо, днями ватажок "ДНР" Олександр Захарченко заявив про готовність провести повторний референдум щодо статусу регіону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram