ГоловнаСуспільствоВійна

Батальйон ім. Джохара Дудаєва хоче увійти до складу МВС

Добровольці просять зарахувати їх окремою ротою до складу батальйону "Золоті ворота"

Батальйон ім. Джохара Дудаєва хоче увійти до складу МВС
Фото: wikipedia.org

Бійці добровольчого батальйону ім. Джохара Дудаєва просять керівництво МВС України зарахувати їх окремою ротою до складу відомчого батальйону "Золоті ворота".

Із відповідним відкритим зверненням на адресу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова виступила прес-офіцер батальйону Аміна Окуєва, передає Укрінформ.

"Шановний Арсене Борисовичу, від імені бійців батальйону, багато з яких вже скоро рік, як знаходяться на передовій, просимо Вас, незважаючи на Вашу зайнятість, взяти під особистий контроль питання про прийняття наших бійців до складу МВС. Просимо дозволити нам увійти у складі окремої роти до складу батальйону "Золоті ворота", як це було заздалегідь обговорено і затверджено", - заявила вона, зачитуючи звернення.

За словами Окуєвої, яка сама вже офіційно легалізувалася в МВС і має звання "лейтенант міліції", "документи та особовий склад готовий, люди пройшли спецперевірки" і чекають, коли зможуть опинитися на передовій для захисту України від ворога. На цей час йдеться про легалізацію хоча б громадян України, які вже пройшли відповідні перевірки і відповідають встановленим вимогам для служби в структурі МВС.

Зі свого боку, командир батальйону "Золоті ворота" з позивним "Борзий" зазначив, що в батальйоні чекають добровольців з батальйону ім. Д. Дудаєва, проте в "управлінні кадрів МВС", очевидно, інша думка. При цьому, зазначив він, голова МВС Аваков підтримує цей процес.

Нагадаємо, Окуєва - цивільна дружина колишнього обвинуваченого в організації теракту проти президента Росії Володимира Путіна Адама Осмаєва, який після загибелі Мунаєва очолив Міжнародний миротворчий батальйон ім. Джохара Дудаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram