ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

КМДА зібрала 1,5 млн гривень на аукціоні для дитячих лікарень

Обладнання отримають інфекційна лікарня та центр нейрохірургії

КМДА зібрала 1,5 млн гривень на аукціоні для дитячих лікарень
Архив

У суботу в колонній залі КМДА відбувся благодійний аукціон, на якому зібрали понад 70 тисяч доларів на обладнання для дитячих лікарень.

Як повідомляє прес-служба мера Києва, Віталій Кличко теж виставив свій лот - два квитки на вересневий бій Володимира Кличка і боксерські рукавички. Цей лот продали за 26 тисяч доларів.

Проведення благодійної акції зі збору коштів ініціювало комунальне підприємство "Київське інвестиційне агентство". Партнером міста виступила благодійна організація "Київський клуб левів", яка є частиною міжнародного "Клубу Левів". Він налічує близько півтора мільйонів членів у 42 тисячах клубів у більш ніж 120 країнах світу.

Допомогу отримають Київська міська дитяча клінічна інфекційна лікарня та Київський міський центр дитячої нейрохірургії.

Для дитячої інфекційної лікарні закуплять обладнання для розгорнутих аналізів і досліджень крові, зокрема, автоматичний гематологічний аналізатор ВС-3000 Plus, біохімічний аналізатор ВА - 88А і комплекс обладнання для імуноферметного аналізу - омивач, мультисканер, термозмішувач.

Центр дитячої нейрохірургії отримає апарат УЗД LOCIQ C5 Premium із сенсорною панеллю керування.

Нагадаємо, Фонд "Україна 3000" Катерини Ющенко в 2006-2012 роках зібрав 155 млн грн на будівництво Дитячої лікарні майбутнього. Планувалося, що вже в 2012 році в цій установі будуть лікуватися важко хворі діти. Однак проект так і залишився на початковій стадії реалізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram