ГоловнаСуспільствоВійна

Офіційне число загиблих під Іловайськом сягнуло 459 осіб

Прокуратура за місяць знайшла свідчення загибелі ще 100 бійців.

Офіційне число загиблих під Іловайськом сягнуло 459 осіб
Расстрелянный автомобиль под Червоносельском
Фото: Предоставлено Брокером

Військова прокуратура офіційно встановила, що під Іловайськом загинули не менш ніж 459 бійців.

Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос в інтерв'ю "Цензору", коментуючи свою заяву місячної давності про те, що число загиблих під Іловайськом перевищило 360 осіб. "На жаль, на той момент, коли я озвучував ці цифри, вони не були остаточними. З моменту останнього озвучування до сьогодні слідством підтверджено шляхом отримання документальних матеріалів загибель під Іловайськ 459 людей, поранення 478 і також нанесення матеріального збитку шляхом втрати бойової техніки на суму понад 70 млн гривень", - сказав він.

Кількості зниклих безвісти і полонених Матіос не назвав, пояснивши, що це дуже складна робота і по кожному військовому проходить окрема перевірка.

Нагадаємо, Іловайська трагедія сталася наприкінці минулого літа. Тоді під Іловайськом Донецької області бойовики оточили позиції сил АТО, взявши бійців у так званий котел. Українським військовим обіцяли зелений коридор для виходу з оточення, але потім сформовану колону розстріляли російсько-терористичні війська. Втрати під Іловайськом на той час були наймасштабнішими для сил АТО за час операції на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram