ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО повідомив про ескалацію ситуації в районі Пісків

Бойовики застосували міномети, зенітні установки, танки і гранатомети

Штаб АТО повідомив про ескалацію ситуації в районі Пісків
Фото: Александр Ратушняк

З опівночі до 18.00 бойовики 28 разів обстріляли позиції військових уздовж лінії розмежування на Донбасі. Порушуючи мінські домовленості, активно застосовували міномети калібру 120 міліметрів.

"У Донецькій області тривала ескалація обстрілів з боку бандформувань по позиціях українських військ у районі населеного пункту Піски, де злочинці 7 разів вели вогонь з мінометів, в тому числі 4 рази - з 120-міліметрових, а також провели обстріл з танка, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї", - повідомляє прес-центр АТО.

Двічі бойовики спрямовували мінометний вогонь по військових поблизу селища Чермалик, один раз - неподалік від Гранітного. Із зенітної установки і кулеметів злочинці обстріляли командно-спостережний пункт сил АТО в районі Авдіївки, а з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї позиції в районі населених пунктів Широкине, Опитне, Майорськ, Ленінське, Троїцьке і шахти "Дутовська".

У Луганській області ворог тричі провів обстріли позицій військових недалеко від населеного пункту Кримське.

Двічі фіксувалися прольоти розвідувальних безпілотників супротивника.

Штаб АТО запевняє, що обстрілів населених пунктів за звітний період не було.

Нагадаємо, за даними LB.ua, вдень при обстрілі Гранітного в Донецькій області загинув мирний житель. Обстріл вівся з мінометів 120-міліметрового (забороненого мінськими угодами) калібру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram