ГоловнаСуспільствоВійна

На вулицях Широкиного можна зустріти лише озброєних бойовиків, - ОБСЄ

Крім того, на вулицях у селищі є багато мін та боєприпасів, що не вибухнули

На вулицях Широкиного можна зустріти лише озброєних бойовиків, - ОБСЄ
Широкино вблизи Мариуполя
Фото: uainfo.org

Заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александер Хуг заявляє, що в селищі Широкине поблизу Маріуполя на вулицях можна зустріти тільки озброєних бойовиків ДНР.

Про це він сказав сьогодні під час брифінгу в Маріуполі, передає УНІАН.

Зокрема Хуг розповів, що в пішому порядку спостерігачі ОБСЄ ознайомилися з ситуацією в Широкиному. "Селище зазнало навіть ще більших руйнувань, ніж ми бачили під час останнього візиту туди два тижні тому", - сказав він.

За його словами, велика кількість будівель, у тому числі школа, будинок культури та інші будівлі були повністю зруйновані, і ці будівлі вже неможливо відремонтувати.

Також він зазначив, що на вулицях у селищі є багато мін та боєприпасів, що не вибухнули.

"Єдиними людьми, яких можна побачити на вулицях, є озброєні представники так званої ДНР", - заявив Хуг.

Заступник голови місії додав, що спостерігачі оцінюють, що перед тим, як цивільне населення зможе продовжити нормальне життя в Широкиному, необхідно провести велику роботу з відновлення селища та ремонту.

Хуг також уточнив, що селище не повністю контролюється бойовиками ДНР. За його словами, позиції ворогуючих сторін знаходяться близько одна до одної, а в населеному пункті є зони, які непідконтрольні жодній стороні, тому що знаходяться між позиціями сторін. "Це є ще одним прикладом того, що не зрозуміло, хто повністю контролює селище", - сказав Хуг.

Крім того, він зазначив, що позиції сторін постійно змінюються.

Нагадаємо, в штабі АТО повідомили, що на Донбасі бойовики з 18:00 8 квітня до півночі здійснили 13 обстрілів позицій сил антитерористичної операції вздовж лінії розмежування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram