ГоловнаСуспільствоВійна

Москаль наказав підняти прапор України над селом Катеринівка

У населеному пункті із сірої зони платитимуть пенсії.

Москаль наказав підняти прапор України над селом Катеринівка

До контрольованої Україною частини Луганської області приєднали село Катеринівка Попаснянського району, йдеться в повідомленні прес-служби голови обладміністрації Геннадія Москаля.

Повідомляють, що фактично село розташоване в "сірій" зоні, за крайнім українським блокпостом. Підрозділи сил АТО тут не дислокуються, проте бойовиків самопроголошеної "Луганської народної республіки", за даними ОДА, теж немає. Катеринівка юридично належить до окупованої Березовської сільської ради, тому Україна не фінансувала село.

"Село стало заручником зміни лінії розмежування в результаті бойових дій. Однак Катеринівка не окупована так званою "ЛНР"... Я вже дав вказівку розблокувати фінансування й офіційно приєднати цей населений пункт до контрольованої Україною частини Луганщини. На будівлі в центрі села встановлено жовто-синій прапор", - заявив Москаль.

Повідомляють, що зараз у селі проживають 162 місцеві жителі та 32 переселенці.

Окрім того, Москаль пообіцяв найближчим часом налагодити транспортне сполучення Катеринівки з Попасною.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада затвердила межі територій Донбасу з особливим статусом. Катеринівка там означена як населений пункт, який не матиме особливого статусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram