ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики під Маріуполем отримали протитанкову зброю, - Тимчук

Терористи продовжують зміцнювати свої позиції.

Бойовики під Маріуполем отримали протитанкову зброю, - Тимчук
Фото: zik.ua

У Донецькій області (на Маріупольському напрямку) терористи здійснюють перегрупування своїх сил, удосконалюють боєздатність формувань і проводять заходи для накопичення матеріально-технічних ресурсів.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір", нардеп Дмитро Тимчук у Фейсбуку.

"На Приморському напрямку на озброєнні в бойовиків з'явилася значна кількість протитанкових засобів. Переважно це ПТРК типу "Фагот", а також СПГ-9 "Спис". Значну частину цих засобів перевозять транспортом і групують у спеціальні ПТ-вогневі групи. На ділянці від Павлополя до Широкиного зауважено діяльність щонайменше чотирьох таких груп", - написав Тимчук.

Також, за його інформацією, протягом минулої доби зафіксовано пересування з РФ в окуповані райони Донбасу (крім "гуманітарного конвою") понад 28 автомобілів, ще вісім визначено як спеціальну техніку й обладнання. Значна частина рухалася  "північним" маршрутом - через Алчевськ, Дебальцеве і Єнакієве. Частину колон постачання зафіксували на відрізку між Красним Лучем і Дебальцевим, за Шахтарськом зауважено дві колони критих вантажних армійських автомобілів.

Окрім того, через Стаханов і Алчевськ перекинули будівельну техніку на передові позиції бойовиків у районі Бахмутської траси (1 грейдер, 1 бульдозер і 2 екскаватори, що рухалися і в складі колон постачання, і самостійно в бік позицій бойовиків).

На під'їзні колії станції "Дебальцеве", де обладнано тимчасовий пункт розвантаження, прибув ешелон з боєприпасами, частково з продовольством і спорядженням.

Також зафіксовано інженерне обладнання позицій російсько-терористичних військ у районі Кримського та на Артемівському напрямку.

Нагадаємо, в середу, 1 квітня, члени Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) провели відеоконференцію з представниками "ДНР" і "ЛНР". Представник так званої "ДНР" Денис Пушилін повідомив, що переговори пройшли "достатньо конструктивно", однак сторонам поки що не вдалося узгодити роботу підгруп з виконання мінських домовленостей. Це стане предметом обговорення найближчими днями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram