ГоловнаСуспільствоВійна

Загиблому в АТО підполковнику дали Героя України

Юрій Коваленко загинув при виконанні бойового завдання

Загиблому в АТО підполковнику дали Героя України
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко підписав указ про присвоєння звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" підполковнику Юрію Коваленкові (посмертно).

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Офіцера нагороджено "за виняткову мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності Української держави, вірність військовій присязі", наголошується в документі.

Заступник командира загону спеціального призначення 3-го окремого полку спецпризначення оперативного командування "Південь" Сухопутних військ Збройних сил України підполковник Юрій Коваленко у складі підпорядкованого йому підрозділу виконував бойові завдання з проведення розвідки в Донецькій області з метою виявлення військ противника.

Як командир підрозділу вміло керував діями загону, особисто очолював атаку і контратаку, знищив близько 15 озброєних бойовиків.

Торік у липні Юрій Коваленко виконував завдання з охорони українсько-російського державного кордону поблизу населеного пункту Провалля Луганської області та недопущення проникнення противника на територію, контрольовану силами АТО.

У результаті мінометного обстрілу з боку противника 15 липня Коваленко отримав вогнепальні поранення, не сумісні з життям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram