ГоловнаСуспільствоВійна

В Україну в'їхали 138 вантажівок гумконвою Росії, - Держприкордонслужба

Українська сторона не змогла оглянути вміст гумконвою РФ.

В Україну в'їхали 138 вантажівок гумконвою Росії, - Держприкордонслужба
Фото: EPA/UPG

Сьогодні вранці російська сторона в односторонньому порядку оформила черговий, 22-й так званий гуманітарний конвой, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"З 6:00 до 7:25 через російські пункти пропуску "Донецьк" і "Матвіїв Курган" на в'їзд в Україну пройшли дві колони автотранспорту у складі 138 вантажівок. Особливістю 22-го "гумконвою" є невідповідність вантажу, зазначеного в ноті, що надійшла лінією МЗС, тому, який фактично перевозили вантажівки", - заявив на брифінгу помічник голови Держприкордонслужби Україна Олег Слободян.

За його словами, в ноті були вказані продукти харчування, а насправді 106 автомобілів перевозили посівні матеріали, 9 вантажівок - паливно-мастильні матеріали.

"Оскільки російська сторона здійснила переміщення "гумконвою" вкотре з грубим порушенням міжнародного та українського законодавства, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій", - додав Слободян.

Нагадаємо, 23 березня дві вантажівки гумконвою РФ зіткнулася  з пасажирською "Газеллю" на автодорозі "Кавказ" у Ставропольському краї. У результаті ДТП чотири людини отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram