ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС звільнило співробітницю за симпатії до сепаратистів

Якщо Абрамова не скоювала кримінальних злочинів, то її нема за що притягати до кримінальної відповідальності, зазначив Геращенко

МВС звільнило співробітницю за симпатії до сепаратистів
Фото: vk.com

З органів внутрішніх справ звільнили співробітницю, яка раніше брала активну участь у заходах, що проводяться сепаратистами.

Про це повідомив нардеп і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Дівчина родом з Донецька, була влаштована в підрозділ патрульної служби Миколаївської області за протекцією колишнього керівника Миколаївської міліції, який сам був родом з Донецька і був звільнений міністром МВС Арсеном Аваковим відповідно до закону про люстрацію", - написав Геращенко у Facebook.

За його словами, інформація про громадянку (яка зареєстрована в соцмережі як Танечка Абрамова, - ред.) була на контролі Служби безпеки України і МВС.

"Вивчалися її контакти на предмет зв'язків із сепаратистським підпіллям Миколаївщини. Однак таких виявлено на даний момент не було", - додав радник Авакова.

"Багато тисяч жителів Донбасу було втягнуто в мережі путінської пропаганди і думаючи, що граються в іграшки, вони розгойдували ситуацію на Донбасі самі, не розуміючи що творять", - додав Геращенко.

Водночас, за словами представника МВС, якщо Абрамова не скоювала кримінальних злочинів, то її нема за що притягати до кримінальної відповідальності.

"Тих з них, хто не скоював злочинів, не треба притягувати до кримінальної відповідальності тільки за те, що вони помахали прапором або постояли поруч. Ті, хто скоїли злочини і публічно закликали відділити Донбас від України, вбивали, грабували і гвалтували, мають відповісти по законом", - додав Геращенко.

Нардеп запропонував дівчині попрацювати в іншій сфері. Тільки після того, як вона доведе свою любов до України, зможе претендувати на роботу на державній службі.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Тетяна Абрамова не соромиться хвалитися дружбою і спілкуванням з терористами, які воюють на Донбасі проти українських військових. У друзях Тетяни Абрамової є миколаївський сепаратист Андрій Гончарук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram