ГоловнаСуспільствоПодії

Дніпропетровська ОДА: офіцера СБУ вбили колишні бійці "Дніпро-1"

Керівництво області зобов'язалося посилити дисципліну в батальйонах

Дніпропетровська ОДА: офіцера СБУ вбили колишні бійці "Дніпро-1"
Ориентировка на Дениса Гордеева
Фото: vlada.io

На сайті Дніпропетровської обладміністрації пізно ввечері в неділю з'явилася заява у зв'язку зі вбивством офіцера Служби безпеки України у Волновасі.

"Сьогодні стало відомо про затримання учасників інциденту. За попередньою інформацією, частина затриманих раніше служили в батальйоні "Дніпро-1". Дніпропетровська обласна державна адміністрація рішуче засуджує скоєний злочин і заявляє про свою готовність підтримувати і надавати необхідне сприяння правоохоронним органам", - сказано в ньому.

Дніпропетровська ОДА обіцяє сприяти "підвищенню рівня військової дисципліни в батальйонах спеціального призначення, очищенню добровольчих частин від кримінальних елементів, профілактиці та попередженню контрабанди, мародерства та інших злочинних дій".

Нагадаємо, 21 березня під час виконання службового завдання у Волновасі застрелили офіцера СБУ. Його вбили при спробі затримання трьох фур з контрабандою, які намагалися переправити на територію так званої ДНР.

У зв'язку з убивством міліції видали орієнтування на жителя Дніпропетровська Дениса Гордєєва, 1979 року народження. За неофіційною інформацією, Гордєєв є бійцем батальйону "Дніпро-1" з позивним "Адвокат" та представником дніпропетровського "Правого сектору".

22 березня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про затримання 11 учасників бандформування, четверо з яких безпосередньо брали участь в інциденті, що призвів до загибелі офіцера СБУ. Вісім осіб затримали в Дніпропетровську, інших - на території Донецької області.

Контрабанду, за даними міністра, вони перевозили, прикриваючись посвідченнями "Правого сектору" і однієї з дніпропетровських охоронних фірм.

У понеділок глава СБУ Валентин Наливайченко на брифінгу має оприлюднити деталі розслідування вбивства у Волновасі.

"Дніпро-1" - підрозділ спеціального призначення Міністерства внутрішніх справ України, сформований у Дніпропетровській області з добровольців за активної участі обладміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram