ГоловнаСуспільствоПодії

Суд заарештував четвертого учасника погрому в Костянтинівці

Його підозрюють в організації масових заворушень та грабежі

Суд заарештував четвертого учасника погрому в Костянтинівці
Фото: Twitter.com/pandenik

Краматорським міським судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою ще одному учаснику масових заворушень в місті Костянтинівка 16 березня. Його підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст. 294 (масові заворушення) та ч.1 ст. 186 (грабіж) КК України.

Про це повідомляє Генеральна прокуратура України.

Зокрема, зазначається, що для розслідування фактів масових заворушень створено групу слідчих, які допитують усіх свідків, вивчають відео та фотоматеріали з метою встановлення організаторів та активних учасників подій, які "грубо порушували громадський порядок в місті і спровокували масові заворушення, що призвело до знищення державного майна".

Нагадаємо, раніше суд заарештував трьох активних учасників заворушень у місті Костянтинівка.

Нагадаємо, 16 березня в Костянтинівці броньований тягач МТ-ЛБ втратив керування, виїхав на пішохідну частину вулиці. В результаті ДТП загинула 8-річна дівчинка, її маму з ще однією малолітньою дитиною доставили до лікарні.

Відразу після ДТП місцеві жителі намагалися влаштувати самосуд над водієм тягача, а пізніше влаштували мітинг, вимагаючи видати його. Люди палили шини біля гуртожитку українських військових. Уночі міліції вдалося переконати протестувальників розійтися по домівках. Днями було затримано трьох організаторів заворушень. 

18 березня Краматорський міський суд узяв під варту військових, які винні у ДТП. У Генштабі повідомили, що, за попередньою інформацією, водій БМД був п’яний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram