ГоловнаСуспільствоВійна

ОДКБ запропонувала ввести своїх миротворців на Донбас

Рішення про введення миротворчої місії в Україну має спочатку схвалити ООН

ОДКБ запропонувала ввести своїх миротворців на Донбас
Фото: EPA/UPG

Організація Договору про колективну безпеку (ОДКБ) готова в разі ухвалення всіх необхідних рішень надати свої миротворчі підрозділи для врегулювання конфлікту в Україні.

Про це заявив генеральний секретар ОДКБ Микола Бордюжа, передає БЕЛТА.

"У нас (в ОДКБ. - ред.) є миротворчий потенціал, наші миротворчі сили постійно проходять відповідну підготовку. І в разі якщо таке рішення буде ухвалено ООН, ми готові надати конкретні підрозділи", - сказав генсек.

Підрозділи яких саме країн-учасниць організації можуть спрямувати на Донбас, залежить від рішення Ради колективної безпеки ОДКБ. "Але тільки в тому разі, якщо це буде визнано доцільним", - підкреслив Бордюжа.

Він також зазначив, що такі військово-політичні союзи, як ОДКБ і НАТО, не повинні втручатися в конфлікти в державах, які не є членами цих союзів.

"Ми вважаємо, що це контрпродуктивно, - сказав Бордюжа. - Те, що відбувається на Донбасі, - це внутрішньоукраїнський конфлікт. І в ньому мають розбиратися насамперед влада України та жителі Донбасу, знаходити спільну мову, консенсус, вибудовувати спільну діяльність".

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко звернувся в ООН з пропозицією ввести миротворчі сили на схід України. За його словами, це питання попередньо обговорювалося в Мінську з президентами Франції і Росії, а також з канцлером Німеччини.

17 березня Рада схвалила звернення до ООН і ЄС про введення в Україну миротворчої місії. 18 березня МЗС України попросило ЄС розглянути це питання і розпочати консультації про початок операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram