ГоловнаСуспільствоВійна

Заарештовано першого військового з Криму, який перейшов на бік окупантів

Цей арешт поки що єдиний в Україні.

Заарештовано першого військового з Криму, який перейшов на бік окупантів
Фото: EPA/UPG

Першого військового з Криму, який зрадив присязі й уклав контракт з російською армією, а також отримав паспорт громадянина РФ, узяли під варту. Слідчі головної військової прокуратури повідомили, що цей арешт поки що єдиний у країні.

Про це повідомляє ТСН.

До анексії Криму Росією військовий служив за контрактом у Перевальному, а місяць тому подзвонив матері і сказав, що виїжджає додому і йому начебто запропонували роботу в Києві. Під час перетину кордону солдата заарештували за дезертирство, йому загрожує від 2 до 5 років ув'язнення.

У державній зраді і дезертирстві зараз слідчі звинувачують більш ніж 6 тис. військових, які залишилися на анексованому півострові. Їм наполегливо радять зголоситися з каяттям. У Міноборони додають, що українським військовим у Криму "дійсно служиться несолодко".

"Скаржаться, що до них ставлення, як до рабів. На найбільш брудну роботу забирають наших, поносити щось, покопати, але на що вони розраховували? Був такий факт, коли подзвонив військовослужбовець і сказав: як мені перевестися в Україну? Рятуйте! Так і сказав: рятуйте!" - розповів керівник відділу ЦТРС Міноборони Віктор Гром.

Сім'я підозрюваного в дезертирстві солдата сподівається, що йому дадуть умовний термін. Першого судового засідання в цій резонансній справі очікують уже за тиждень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram