ГоловнаСуспільствоВійна

Рада попросила ООН і ЄС скерувати в Україну миротворців

Депутати затвердили указ Порошенка про миротворчу місію

Рада попросила ООН і ЄС скерувати в Україну миротворців
Фото: Александр Ратушняк

Верховна Рада ухвалила проект про схвалення звернення до Ради Безпеки ООН і Ради Євросоюзу про введення в Україну міжнародної миротворчої місії.

За проект постанови №2379, зареєстрований у парламенті 16 березня, проголосував 341 депутат, тоді як мінімально необхідно 226.

Як сказано в проекті, Україна просить ввести миротворців для "створення умов якнайшвидшого відновлення правопорядку, забезпечення конституційних прав і свобод громадян, створення умов для повернення їх у місця постійного проживання, захисту прав і законних інтересів юридичних осіб, а також для відновлення нормальної життєдіяльності" територій Донбасу, які перебувають під контролем бойовиків.

Також наголошено, що розгортання в Україні миротворчої місії дозволить забезпечити ефективну імплементацію Мінських домовленостей, насамперед у частині припинення вогню, відведення важкого озброєння, виведення іноземних збройних формувань, військової техніки та найманців з території України, а також роззброєння незаконних збройних формувань.

Нагадаємо, що введення миротворців, якщо його затвердять ООН і Євросоюз, займе щонайменше півроку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram