ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко виступив за реструктуризацію кредитів учасників АТО

На думку Президента, демобілізовані військові мають стати також активними учасниками місцевого самоврядування

Порошенко виступив за реструктуризацію кредитів учасників АТО
Порошенко
Фото: www.dyvys.in

Президент Петро Порошенко вважає за необхідне провести реструктуризацію кредитів учасників антитерористичної операції (АТО).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

На його переконання, банківські установи мають піти назустріч військовослужбовцям-учасникам АТО у вирішенні питань, пов'язаних з врегулюванням погашення фінансових зобов'язань.

"Там, де є питання з оплатою, необхідно реструктуризувати кредити, знайти взаєморозуміння з банківськими установами. Не може бути мови про нарахування пені та штрафів", - сказав Порошенко.

Він також звернув увагу на питання реєстрації та видачі посвідчень учасників АТО.

"Не треба про це говорити - треба це робити. Щоб ми сьогодні найбільш шанованим героям могли дати і приділити достатньо уваги, часу. Вони заслужили це, захищаючи Батьківщину і проливаючи кров", - сказав Глава держави.

Президент вважає, що необхідно вирішувати питання повного або часткового звільнення героїв АТО від оплати комунальних послуг, а також питання їх забезпечення земельними ділянками.

Не залишив без уваги Порошенко і тему повернення військових на колишнє місце роботи.

"Це питання і обласних адміністрацій, і прокурорського нагляду, щоб не були порушені законні права громадян, коли вони повернулися - і їм відмовляють у поверненні на попереднє місце роботи", - підкреслив Президент.

На його переконання, демобілізовані військовослужбовці, що захищають територіальну цілісність і суверенітет України, мають стати і активними учасниками місцевого самоврядування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram