ГоловнаСуспільствоВійна

Нацрада поскаржилася на телеканал "Україна" в Держкіно

Телеканал транслював російський серіал "Слід" у невідповідний час

Нацрада поскаржилася на телеканал "Україна" в Держкіно
Фото: newsfiber.com

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернеться до керівництва Держагентства з питань кіно з проханням оштрафувати телеканал "Україна" за трансляцію російського серіалу "Слід" в невідповідний час.

Про це заявив на брифінгу голова Нацради Юрій Артеменко, інформує РБК-Україна.

"До нас звертаються люди з приводу трансляції "Слід" на телеканалі "Україна", у якого є прокатне посвідчення демонстрації категорія 16+, що передбачає демонстрацію після 21 години. Канал його транслює і в інший час - це є порушенням законодавства, і функція Нацради - складати протокол, відправляти в Держкіно, яке приймає рішення щодо накладення штрафу на телерадіокомпанії", - заявив Артеменко.

"Слід" - російський кримінальний телесеріал, що розповідає про вигадану службу у справах боротьби зі злочинністю "Федеральна експертна служба" (ФЕС).

Водночас у Нацраді заявили, що не мають претензій до російського серіалу "Бригада", оскільки він виходить у визначений законодавством час.

"Було спеціальне засідання в Держкіно щодо цього серіалу навіть, прокатне посвідчення у телеканалу є, він виходить у визначений законом час, тому у Національної ради до трансляції цього серіалу не може бути претензій. Щодо Безрукова - він не визнаний персоною нон-грата", - зазначив член Нацради Владислав Севрюков.

Нагадаю, в лютому Нацрада призначила позапланові перевірки 11-м українським телеканалам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram