ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Квіташвілі виключив приватизацію лікарень найближчим часом

Міністр назвав українські лікарні непривабливими для інвесторів.

Квіташвілі виключив приватизацію лікарень найближчим часом
Фото: Макс Требухов

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі заявив, що поки що не планує починати приватизацію лікарень в Україні, як він це зробив у Грузії.

"До приватизації дуже далеко. Чому? Якщо ви маєте вільні гроші, то я не радив би купувати українські лікарні зараз, оскільки переважно нинішні лікарні - це старі амортизований будівлі. При цьому вони функціонують на дві третини за рахунок неформальних платежів з боку населення, із кишені пацієнтів. Тільки третину на своє утримання лікарні отримують із державного та місцевих бюджетів. Тому сьогодні буде непривабливо їх приватизувати. Це не дасть жодного ефекту", - розповів Квіташвілі в інтерв'ю РБК-Україна.

При цьому він погодився, що в майбутньому приватизація може відбутися. "Усі передумови для цього є, адже це величезна країна з великим населенням. І я впевнений, що з боку інвесторів буде дуже великий інтерес", - зазначив він.

Нагадаємо, колишній претендент на посаду голови МОЗ Володимир Курпіта в інтерв'ю LB.ua розповідав, що лікарні в Україні розраховані на 52 млн осіб, тому надмірну кількість потрібно або перепрофілювати, або продавати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram