ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики створили єдину командну структуру "армії Новоросії", - Тимчук

Російсько-терористичні війська вдосконалюють рівень боєздатності.

Бойовики створили єдину командну структуру "армії Новоросії", - Тимчук
Боевики в Углегорске, неподалеку от Дебальцево
Фото: EPA/UPG

Командування російсько-терористичних військ за час перемир'я створило єдину командну структуру так званої "армії Новоросії". Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Незважаючи на поділ окупованих територій на "ДНР" і "ЛНР", їхні військові формування наразі вже перелаштовані й мають чітку структуру, зокрема в галузі оперативного й адміністративного управління, діють за єдиним планом і єдиним задумом. По суті, протягом "перемир'я" військове керівництво РФ провело переформатування бандформувань "ЛНР" і "ДНР" та формувань перекинутих на Донбас російських найманців у підпорядковану єдиній системі командування цілком боєздатну армію", - йдеться в його зведенні у фейсбуку.

За даними Тимчука, на Донецькому напрямку створено "північну ударну тактичну групу", основні сили якої зосереджені на Авдіївській ділянці. У її складі - 24 танки, 35 ББМ, дві транспортні групи по 25-30 армійських вантажівок та іншого транспорту. Усього в групі 1500 людей. Пункт управління розгорнуть між Горлівкою та Єнакієвим. Також управляє військами безпосередньо "Горлівський гарнізон".

На Маріупольському напрямку зосереджено "приморську ударну тактичну групу". Частина сил бере участь у боях на лінії Павлопіль - Широкине, ще частина - в районі селищ Заїченко - Жовтень. У складі групи - до 2500 осіб, 25 танків і 18-20 ББМ, а також велика кількість транспорту і самохідної артилерії.

"Луганська ударна тактична група" зосереджена на Північно-Луганському напрямку. "Після імітації відведення важкої техніки (насправді - відведення на незначну відстань і маскування) на ділянці від Первомайська до Щастя (включно з районом Алчевськ - Перевальськ) триває зосередження ударної тактичної групи супротивника", - повідомив Тимчук. Крім того, за його інформацією, бойовики проводять перегрупування формувань у районі Бахмутської траси.

Луганське угруповання складається з трьох тактичних груп - близько 5000-5500 осіб, 48 танків, близько 85-90 ББМ, 125-130 одиниць автотранспорту і тягачів. Триває поповнення цього угруповання бронетехнікою (і з ремонту, і з території РФ). На південь від Луганська обладнано центр формування і навчання екіпажів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram