ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко розповів про маніпуляції з кількістю загиблих у Дебальцевому

Понад 60 військових загинули з початку перемир'я 15 лютого

Порошенко розповів про маніпуляції з кількістю загиблих у Дебальцевому
Фото: www.hromadske.tv

Президент Петро Порошенко заявив, що пропагандисти противника маніпулюють кількістю загиблих українських бійців під час відходу з Дебальцевого, значно завищуючи її.

Про це він розповів в інтерв'ю "Першому національному".

"Як відбуваються маніпуляції? Беруться втрати на Дебальцевському плацдармі за 8 місяців - відразу ж після звільнення Дебальцевого під час нашої операції, яка розвивала напрям після звільнення Слов'янська, Краматорська, Дзержинська. Беруться цифри - це кілька сотень військовослужбовців. І беруться цифри техніки, яка була втрачена під час захоплення і оборони Дебальцевського плацдарму. І подається, що це були втрати під час виведення. Я можу сказати, що бували дні, коли на Дебальцевському плацдармі "200-ми" ми втрачали 24, 26 і 32... Це за день. Під час організованого відходу офіційно підтверджено 19 військовослужбовців", - підкреслив Президент.

Під час виходу з плацдарму, за даними всіх служб, загинули 19 військовослужбовців, 135 отримали поранення, 9 все ще залишаються в полоні, 150 було звільнено з полону, долю 12 військових ще не встановлено.

Президент також навів військові втрати за весь час з початку перемир'я і з початку військових дій.

"Починаючи з режиму припинення вогню, з 15 лютого, загинули 64 військовослужбовці: 51 - це Збройні сили України, 11 - це Національна гвардія (в основному в Широкиному), 1 - Міністерство внутрішніх справ, 1 - Державна прикордонна служба (це на блокпосту було) і Державна служба надзвичайних ситуацій теж загинув 1 (разом 65, але так сказав Порошенко, - LB.ua)", - розповів Порошенко.

"Станом на сьогоднішній день загалом загинуло 1549 військових, з них 1232 - це Збройні сили України, 99 - це Міністерство внутрішніх справ, 132 - Національна гвардія, 63 - Державна прикордонна служба, 7 - співробітники СБУ, 16 - Державна служба з надзвичайних ситуацій", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram