ГоловнаСуспільствоВійна

США заявили про загибель 500 жителів Дебальцевого

Саманта Пауер навела на Радбезі ООН дані про загиблих цивільних

США заявили про загибель 500 жителів Дебальцевого
Фото: ostro.org

Постійний представник США при ООН Саманта Пауер на засіданні Радбезу ООН у п'ятницю заявила, що в Дебальцевому в підвалах житлових будинків було виявлено 500 тіл мирних жителів, які рятувалися від обстрілів.

"У доповіді (помічника Генсекретаря ООН з прав людини Івана Шимоновича, якого заслухав Рада Безпеки) не перераховані сотні безіменних жертв, які залишилися в Дебальцевому. Так, минулого місяця 500 трупів було виявлено після зняття облоги. 500 трупів, це в будинках і підвалах, в яких люди ховалися від російських обстрілів", - наводить слова Пауер "Інтерфакс-Україна".

Вона також нагадала слова ватажка ДНР Олександра Захарченка про те, що всі, хто не покинув місто, перебуватимуть під обстрілами бойовиків. При цьому, зазначила вона, дороги для відходу також обстрілювались. "Тобто люди ризикували і залишаючись, і йдучи з міста", - додала Пауер.

Нагадаємо, 25 лютого призначений ДНР "мер" Дебальцевого Олександр Афендіков повідомив, що кількість населення міста становить 7 тисяч осіб. До початку бойових дій на Донбасі в 2014 році в місті проживали понад 25 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram