ГоловнаСуспільствоВійна

З Донбасу вивезли 50 тіл загиблих військових (оновлено)

Евакуювали тіла і військових, і цивільних

З Донбасу вивезли 50 тіл загиблих військових (оновлено)
архив
Фото: Александр Рудоманов

50 тіл українських військових, загиблих під Дебальцевим, в четвер вивезли на підконтрольну Україні територію.

Про це повідомив агентство "Інтерфакс-Україна" радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"Ми вчора забрали 50 тіл наших військових, які загинули під Дебальцевим. Ми працюємо у тісній взаємодії з Центром військово-цивільної допомоги при Міністерстві оборони. Ми виходимо з того, що останки наших військових мають передати сім'ям, які поховають їх за християнськими традиціями. Тому тут мова не йде про обмін, а тільки про безумовну передачу", - розповів він.

При цьому Лубківський повідомив, що процес обміну тілами взаємний.

Згодом Лубківський у своєму фейсбуці уточнив, що йдеться про евакуацію тіл не тільки військовослужбовців і не тільки тих, хто загинув під Дебальцевим.

"Сьогодні мені довелося оприлюднити сумну новину про те, що українській стороні вчора повернули останки українських громадян, які загинули в результаті бойових дій на сході нашої держави. Хотів би уточнити, що мова йде про п'ятдесят тіл наших співвітчизників, серед яких є і військові, і цивільні, і добровольці, тобто всі ті, хто загинув, захищаючи Батьківщину, або став жертвою терористів. Є тут і тіла тих, хто загинув під Дебальцевим, як і тих наших громадян, кого вдалося знайти в інших точках спільно з Центром військово-цивільної допомоги при МО України", - написав він.

Варто зазначити, що вчора в "ДНР" заявили про передачу волонтерам тіл 23 українських військовослужбовців, загиблих в Іловайському котлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram