ГоловнаСуспільствоЖиття

Рада зробила 14 жовтня вихідним

Українці не працюватимуть у День захисника Вітчизни

Рада зробила 14 жовтня вихідним

Верховна Рада зробила День захисника України, який відзначають 14 жовтня, вихідним. За відповідний законопроект проголосували сьогодні 244 народні депутати.

Відповідні зміни внесено до Кодексу законів про працю.

У пояснювальній записці до документа наголошено, що встановлення Дня захисника України як державного свята покаже увагу і шанобливе ставлення держави до людей, які, не шкодуючи себе, відстоюють територіальну цілісність, суверенітет й інші державні цінності.

Також у пояснювальній записці Порошенко зазначив, що ухвалення цього законопроекту має важливе суспільно-політичне та морально-етичне значення, сприятиме піднесенню рівня самоідентифікації громадян України, зміцненню довіри і поваги до національної армії.

Нагадаємо, в жовтні 2014 року Порошенко скасував святкування Дня захисника вітчизни 23 лютого і встановив замість нього святкування Дня захисника України 14 жовтня. 23 лютого встановили в СРСР 1922 року Днем Червоної армії і флоту, з 1949-го по 1993-й святкували як День Радянської армії і військово-морського флоту, в Україні встановили Днем захисника Вітчизни 1999 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram