ГоловнаСуспільствоПодії

У пожежі в центрі Києва загинули двоє рятувальників (оновлено)

Пожежу на Саксаганського гасили кілька годин

Під час ліквідації пожежі в центрі Києва, на вул. Саксаганського, 38, загинули двоє рятувальників. Про це повідомляє прес-служба ДержСНС у Києві.

"Під час ліквідації пожежі загинули двоє рятувальників. Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким", - сказано в повідомленні.

Пожежа в офісній будівлі розпочалася сьогодні близько 10:30, вогонь охопив близько 400 кв. метрів і міг поширитися на сусідні будівлі. Локалізувати вогонь удалося тільки до полудня, а про ліквідацію пожежі рятувальники повідомили близько першої дня.

За попередніми даними, займання виникло під дахом, де було багато дерев'яних конструкцій і легкозаймистого утеплювача. У будівлі знищено перекриття між горищем і другим поверхом.

Оновлення. За даними київського головкому міліції, пожежники загинули внаслідок падіння стелі. "Об 11:18 від працівників пожежної служби Києва на спецлінію "102" надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Саксаганського. Першими на місце події прибули співробітники Департаменту служби надзвичайних ситуацій. Рятувальники увійшли до приміщення, де палав вогонь. За попередньою інформацією, два рятувальники загинули в результаті обвалу стелі", - сказано в повідомленні міліції.

Зі свого боку прес-служба мера Києва Віталія Кличка повідомила можливу причину пожежі. "Я щойно розмовляв з пожежниками, і вони розповіли, що на горищі цього будинку на Саксаганського був склад із легкозаймистими предметами, понад те - там була ще й каністра з бензином", - зазначив Кличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram