ГоловнаСуспільствоЖиття

Лавров заявив про залякування християн в Україні

Глава МЗС РФ вважає, що в Україні нагнітається міжрелігійна ворожнеча

Лавров заявив про залякування християн в Україні
Сергей Лавров
Фото: telegraf.by

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що християни зазнають утисків в Україні. Заяву Лаврова цитує російський "Интерфакс".

"Християни зазнають утисків не тільки на Близькому Сході. В Україні, де слідом за антиконституційним переворотом було розв'язано братовбивчу війну, націонал-радикали взяли курс на нагнітання міжрелігійної ворожнечі", - сказав Лавров у понеділок у Женеві на заході високого рівня з проблематики захисту християн.

За словами Лаврова, в Україні "знищуються православні храми і монастирі, священиків і вірян залякують і знущаються над ними", а священики втікають до Росії.

Крім того, на думку глави російського МЗС, християн гноблять і в країнах Європи. "Не можу не згадати про проблеми, які мають християни в низці західних держав, де вважають неполіткоректним позначати приналежність до християнської релігії і навіть соромляться християнських цінностей, що становлять основу європейської цивілізації", - сказав Лавров.

Нагадаємо, Російська православна церква хоче викладати релігію в школах і вже надіслала міністру освіти і науки РФ Дмитру Ліванову пропозицію викладати в школах модуль "Основи релігійної культури та світської етики" з другого по дев'ятий класи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram