ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко назвав таксу за участь у мітингу "Білих хустин"

Від мера вимагали зупинити падіння гривні

Кличко назвав таксу за участь у мітингу "Білих хустин"
Фото: facebook.com/bondarenko.volod

Мер Києва Віталій Кличко розповів, що мітинг за його відставку проплачено, а його організатори відмовилися зустрічатися з керівництвом столиці.

"Тривають спроби дестабілізувати ситуацію у столиці. Сьогодні блокували проїжджу частину Хрещатика автомобілі учасників акції "Білих хустин", яка проходила біля КМДА. Потім і деякі з людей вийшли на дорогу. Дивно, коли під столичною мерією збирають акцію з вимогами, наприклад, знизити ціни на бензин, підвищити зарплати та пенсії, зупинити падіння гривні", - обурився Кличко у своєму фейсбуці.

За його даними, мітинг був добре підготовлений і спланований: два дні в метро роздавали листівки із закликом прийти на нього, розклеювали оголошення, але заявку на проведення акції її організатори подали тільки сьогодні вранці.

Представники КМДА звернулися до них, щоб організувати зустріч ініціативної групи з міським керівництвом і з'ясувати вимоги мітингувальників. Однак організатори мітингу відмовилися від зустрічі з міським керівництвом. Мер вважає, що це не входило в їхні плани, оскільки вони прийшли, "щоб акцію зняли телекамери".

Мер готовий розмовляти з киянами, але тільки про вимоги, які стосуються компетенції столичної влади.

"Сьогодні мітингувальників, серед яких було чимало пенсіонерів, збирали по 50 гривень", - зазначив Кличко.

Ці слова підтверджує відео, зняте "Громадським". На ньому видно, як учасникам мітингу роздають гроші.

Варто зазначити, що це вже не перший мітинг "Білих хустин". На попередньому вони також перекривали Хрещатик. Кореспондент LB.ua тоді дізналася у студентки-учасниці мітингу, що платять їм по 50 гривень.

Нагадаємо, чергові вибори мера Києва пройдуть восени 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram