ГоловнаСуспільствоЖиття

Журналістка НТВ, яку не впустили в Україну, переночувала в київському аеропорту

Інна Осипова заявляє, що їй не повернули паспорт.

Журналістка НТВ, яку не впустили в Україну, переночувала в київському аеропорту

Російська журналістка, кореспондентка каналу НТВ Інна Осипова майже добу перебуває в київському аеропорту "Жуляни". Як повідомила сама Осипова в ефірі телеканалу, вона провела ніч у терміналі аеропорту, оскільки їй не повернули паспорт.

"Я перебуваю в міжнародному терміналі аеропорту Києва. Я в залі зовсім одна, нікого з пасажирів більше немає. Цікаво, що на кожному виході написано: Київ - місто, відкрите для світу. Але в моїй ситуації, звичайно, це виглядає дещо комічно, тому що паспорт мені досі не віддали, сказали, що його видадуть уже перед вильотом. У залі аеропорту я провела всю ніч", - сказала кореспондент НТВ, висловивши сподівання на швидке повернення додому.

Як сказано в повідомленні каналу НТВ, Осипова прибула рейсом із Москви в київський аеропорт "Жуляни" в середу, 25 лютого, однак під час проходження контролю виникли проблеми. Співробітники активно зацікавилися особою Осипової, в підсумку її не випустили з аеропорту, заявивши, що вона "не може довести мету запланованого перебування на території України".

Також напередодні в Києві затримали співробітників НТВ і "Первого канала". Цього самого дня їх депортували в Росію. Журналістам заборонено в'їжджати в Україну протягом п'яти років у зв'язку з тим, що їхня діяльність загрожує територіальній цілісності країни. Слідчий комітет Росії вже порушив кримінальну справу за фактом незаконного затримання в Україні російських журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram