ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики не хочуть надавати спостерігачам повного доступу, - ОБСЄ

Відмова РФ від збільшення місії на кордоні з Україною дозволяє вважати, що бойовики отримують ту підтримку, яка їм необхідна, кажуть в організації

Бойовики не хочуть надавати спостерігачам повного доступу, - ОБСЄ

Бойовики на південному сході України не тільки порушують мінські домовленості, а й відмовляються надавати повний безпечний доступ спостерігачам від ОБСЄ на займаній ними території.

Про це повідомив президент парламентської асамблеї ОБСЄ Ілкка Канерва, пише Російська служба Бі-бі-сі.

"Я також стурбований очевидним небажанням Росії публічно закликати сепаратистів негайно допустити спостерігачів, припинити будь-які порушення перемир'я і відвести всі важкі озброєння. Міжнародна спільнота має оперативно і переконливо відреагувати на будь-які спроби сепаратистів атакувати місто Маріуполь", - заявив Канерва.

Фінський політик підкреслив, що Росія може зробити набагато більше для врегулювання ситуації на південному сході України.

За словами Канерви, неприйняття Росією ідеї про допуск розширеної місії спостерігачів ОБСЄ йде наперекір зусиллям, які докладає міжнародна спільнота.

Відмова з боку Росії від "додаткових очей" на кордоні з Україною дозволяє вважати, що бойовики отримують ту підтримку, яка їм необхідна, каже голова парламентської асамблеї ОБСЄ.

Нагадаємо, 24 лютого міністри закордонних справ країн України, Росії, Німеччини та Франції виступили за повне дотримання умов мінських домовленостей, а також розширення повноважень моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram