ГоловнаСуспільствоЖиття

Чиновники "Київпастрансу" вкрали 3 млрд гривень за 11 років

Влада столиці викрила корупційні схеми

Чиновники "Київпастрансу" вкрали 3 млрд гривень за 11 років
"Киевпастранс"

За результатами аудиту комунального підприємства "Київпастранс" влада Києва виявила розтрату понад 3 млрд. гривень. Про це сьогодні заявив мер столиці Віталій Кличко, інформує прес-служба міської адміністрації.

"Ми ретельно перевірили діяльність підприємства, яке мало керувати великим транспортним господарством столиці. Перевіряли довго, щоб зібрати такі факти, які не дозволять винуватцям цього неподобства ухилитися і уникнути відповідальності. Ми прийняли підприємство з величезними боргами: 1,320 млрд гривень боргу, включаючи 120 млн боргу з зарплати", - сказав Кличко.

Мер заявив, що грабування "Київпастрансу" тривало роками, а на розтрачені кошти можна було купити понад 300 нових тролейбусів, повністю замінити трамвайний парк або побудувати п'ять станцій метро.

"Непрямий збиток для підприємства - ще більший. Адже, коли вкрали гроші і не купили деталь для автобуса за 100 гривень, то потім місто мусить міняти двигун за 100 тисяч. Цей збиток навіть набагато більший за вкрадені гроші. Ми перекрили ці корупційні схеми. І моя жорстка позиція, як і позиція всіх киян: всіх злочинців треба затримати, а все вкрадене - повернути місту, киянам", - сказав Кличко.

Градоначальник передав у міліцію папери з результатами аудиту та перевірок КРУ.

Пізніше депутати Київради від "Самопомочі" виступили за регулярне проведення аудиту не тільки "Київпастрансу", але і "Київського метрополітену.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram