ГоловнаСуспільствоВійна

Бійці в зоні АТО отримали 20 нових "Спартанів"

Бронеавтомобілі і нова навігаційна апаратура надійшли минулого тижня

Бійці в зоні АТО отримали 20 нових "Спартанів"
Фото: rnbo.gov.ua

Підрозділи сил АТО за останній тиждень отримали 20 нових бронеавтомобілів "Спартан" і 50 одиниць навігаційної апаратури для спеціальних військ. Про це повідомив прес-офіцер Генштабу Збройних сил Олексій Мазепа, інформує УНИАН.

"За останній тиждень українські військові частини і підрозділи, залучені до виконання завдань у зоні антитерористичної операції, отримали 20 нових бронеавтомобілів "Спартан", 50 одиниць навігаційної апаратури для спеціальних військ і 6 пристроїв для визначення типу вибухових речовин", - сказав Мазепа.

Окрім того, в зону АТО прибувають відновлене озброєння і військова техніка. "Тільки за минулий тиждень ремонтно-відновлювальні бригади Збройних сил та державних підприємств відремонтували 86 одиниць озброєння і військової техніки", - повідомив Олексій Мазепа. За його інформацією, це 11 танків Т-64, одна самохідна гаубиця 2С1 "Гвоздика", одна самохідна гаубиця 2С19 "МСТА-С", одна протитанкова гармата МТ-12 "Рапіра", п'ять машин бойової піхоти БМП1, 11 бойових машин піхоти БМП2 , три бронетранспортери БТР 80 і 5 броньованих розвідувально-дозорних машин.

У лад були повернуті 147 одиниць автомобільної техніки.

"Усього з початку проведення АТО для Збройних сил відновлено та відремонтовано 20 тис. 486 одиниць озброєння і військової техніки", - сказав він.

Нагадаємо, віднині українська армія і бойовики повинні почати відведення важкої артилерії від лінії бойових дій. ДНР анонсувала початок відведення техніка, однак фактичних підтверджень цього наразі не надходило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram