ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителі Харкова вшанували пам'ять загиблих у теракті

Перед початком жалобних церемоній територію перевірили вибухотехніки

Жителі Харкова вшанували пам'ять загиблих у теракті
Фото: twitter.com/itsector

Харків'яни несуть квіти і свічки до пам'ятника Шевченку, щоб вшанувати пам'ять про жертв вибуху, який стався біля Палацу спорту в неділю. Перед початком жалобного заходу вибухотехніки обстежили територію на предмет наявності вибухових речовин і вибухових пристроїв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Рівно о 13.00 активісти з прапором України та фотографіями загиблих перекрили центральну вулицю - Сумську. Після хвилини мовчання вони виконали гімн України і встановили фотографії жертв теракту біля підніжжя пам'ятника Шевченку. Люди приносять туди квіти і ставлять свічки.

Біля пам'ятника стоять кілька сотень осіб, люди далі підходять.

Нагадаємо, сьогодні в Харкові оголошено жалобу за загиблими у теракті 22 лютого. Від вибуху загинули активіст Ігор Толмачов і підполковник міліції Вадим Рибальченко. Сьогодні в лікарні помер ще один постраждалий від вибуху - 15-річний підліток Данило. У медустановах наразі залишаються 11 постраждалих.

За фактом вибуху в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено інформацію про порушення кримінальної справи за статтею 258 Кримінального кодексу України (теракт). Розслідування доручено СБУ за підслідністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram