ГоловнаСуспільствоВійна

Під Широкиним у засідку потрапила українська розвідгрупа, загинув один боєць

Військові розповіли про ситуацію в найгарячішій точці АТО

Під Широкиним у засідку потрапила українська розвідгрупа, загинув один боєць
Сартана и Широкино вблизи Мариуполя
Фото: Google Maps

У суботу, 21 лютого, в районі Широкиного розвідгрупа батальйону "Фенікс" 79-ї бригади у кількості 7 осіб потрапила в засідку, влаштовану диверсійно-розвідувальною групою противника, після чого зайняла кругову оборону. У неділю військові з "Фенікса" разом із 17-ю танковою бригадою провели успішну операцію деблокування товаришів.

Про це LB.ua розповіли бійці 79-ї бригади.

Під час кругової оборони загинув один військовий, ще один отримав поранення. Операція порятунку розвідгрупи минула без втрат.

Також учора десантники знищили мінометний розрахунок і підбили танк противника, який сьогодні противник безуспішно намагався евакуювати.

У неділю противник 15 разів обстріляв позиції українських військових із мінометів, 5 разів бойовики атакували на танках, 7 разів українських військових обстрілювали зі стрілецької зброї. Бої тривали до 15:00. Після цього аж до сьогоднішнього ранку в Широкиному було затишшя, але з 6:30 по 7:15 знову запрацювали міномети бойовиків. Паралельно противник ще раз спробував повернути підбитий у неділю танк, але атаки виявилися безуспішними.

Разом з тим штаб АТО стверджує, що сьогодні опівночі бойовики атакували позиції в районі Широкиного.

Позиції українських військових у Широкиному далі тримають 79-та бригада і 17-та танкова.

Охочі допомогти військовим у зоні АТО - артилеристам 25­-ї бригади ПДВ, військовим 54 ОРБ і механізованої 72-­ї бригади, зведеному батальйону морської піхоти ­- можуть переказувати гроші на картку ПриватБанку 5168 7420 1009 2421 (Тука Георгій) або на картку ПриватБанку 4149 6258 0226 3291 (Рудоманов Олександр).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram