ГоловнаСуспільствоПодії

Харківські активісти збирають нову акцію в понеділок

23 лютого закликають оголосити жалобу за загиблими

Харківські активісти збирають нову акцію в понеділок
Фото: soborna.com

У Харкові представники громадських організацій вимагають оголосити жалобу за загиблими в результаті терористичного акту, який забрав життя двох людей, ще 10 поранені.

Про це вони заявили під час прес-конференції в Харківському антикризовому інформаційному центрі, повідомляє УНІАН.

За їхніми словами, в Харкові вперше в результаті теракту загинули громадські активісти.

Представники громадськості висловили вимогу завтра, 23 лютого, оголосити в місті жалобу в пам'ять про загиблих: міліціонера Вадима Рибальченка й активіста Ігоря Толмачова. Крім того, вони закликали в понеділок о 13:00 оголосити хвилину мовчання.

Також вони закликали харків'ян ушанувати пам'ять Толмачова і Рибальченка біля пам'ятника Тарасові Шевченку на вулиці Сумській, де будуть виставлені їхні портрети.

Активісти підкреслили, що їхні акції в Харкові триватимуть, однак заходи безпеки підвищать.

"Харків не піде шляхом Луганська та Донецька, де смерть активіста послабила рух. Харків не залякати", - наголосив активіст Гліб Тимошенко, зазначивши, що сьогоднішні вимоги висловлено від більш ніж сотні громадських організацій Харкова.

Активісти також повідомили, що найближчим часом будуть оприлюднені контакти і рахунки родин загиблих для надання їм фінансової допомоги.

Нагадаємо, вибух стався сьогодні під час мирної ходи в пам'ять про загиблих Героїв Небесної Сотні й учасників АТО.

У Харкові введено найвищий рівень терористичної загрози. СБУ спільно з МВС почала антитерористичну операцію, "в результаті якої вже затримано 4 учасників підриву і вилучено зброю, зокрема гранатомет".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram