ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала підозрюваних у вибуху в Харкові

Подробиць Лубківський не повідомив

СБУ затримала підозрюваних у вибуху в Харкові
Фото: facebook/azov.batalion

Радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомив про затримання підозрюваних у причетності до сьогоднішнього вибуху в Харкові. Про це Лубківський написав на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Шановні друзі, термінова інформація з Харкова! Служба безпеки України затримала осіб, які можуть бути причетними до підготовки та скоєння злочинів терористичної спрямованості у Харкові, в т.ч. вибуху, в результаті якого загинуло 2 і поранено 8 громадян", - написав Лубківський.

Радник не уточнив, скількох людей затримано. Він зазначив, що додаткова інформація з'явиться найближчим часом.

Харківське видання "Об’єктив" зазначає з посиланням на начальника УСБУ в Харківській області Олександра Пивовара, що вибуховий пристрій - того ж типу, як і при вибуху біля Московського районного суду 19 січня. Його було начинено обрізками арматури і сховано в снігу. У міліції припускають, що пристрій спрацював дистанційно або за встановленим на ньому таймером. Від більшої кількості жертв врятувала припаркована біля дороги машина - вона закрила від вибуху частину активістів.

Правоохоронці заявляють, що вночі перевіряли територію за ходом запланованої мирної ходи і ніяких небезпечних предметів не виявили. Ймовірно, вибуховий пристрій підклали або вранці, або перед самим початком акції.

Нагадаємо, за даними прокуратури, загиблих від вибуху може бути троє.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram